29 augustus: tijd voor vertrek

Posted Dagboek Maleisië

De koelkast is nog nooit zo leeg geweest en we lijken de voedselbank wel

We maken nog een aantal redelijk stressvolle dagen mee voor ons vertrek. Natuurlijk moeten we weer eens veel op het laatste moment doen (hier lijken we nooit echt van te leren). En willen we nog even gedag zeggen tegen een aantal mensen.

Dus maandag en dinsdag bestaan uit het regelen van de laatste dingen, eten bij onze ouders en het hele huis nog even snel schoonmaken. We grappen dat we maar vaker moeten gaan reizen: het huis krijgt een goede beurt en ook de koelkast is nog nooit zo leeg geweest. Ook lijken we wel de voedselbank: pakketje naar Gerard en Anja, pakketje naar mijn ouders, zakje chips naar Castricum, zak snoep naar fietswinkel Beentjes… We kunnen lang niet alles meenemen…

 

En dan trekken we de deur van ons huis achter ons dicht

Dinsdagochtend trekken we om 7u ’s ochtends de deur achter ons dicht. Dat voelt raar. Wetende dat je je eigen huis niet meer in kan, omdat de sleutels nog binnen liggen. En wetende dat iemand anders straks bijna anderhalf jaar lang van jouw huis zíjn huis maakt. Gelukkig houdt Gerard een oogje in het zeil. Mijn vader brengt ons naar Schiphol en ondanks dat we in de spits rijden, maken we gelukkig geen file mee.

Ook op Schiphol verloopt alles prima. Helaas geen raamplaats voor Léon meer in het vliegtuig. Dat is dan wel weer jammer. De zelfscan paspoort poortjes bewijzen hun dienst, doordat wij een rij van wel zeker een half uur kunnen skippen. Als we daar nét doorheen zijn, belt Denise nog met een video gesprek naar ons: nog even zwaaien naar Tygo en Xavi, wat zullen die gegroeid zijn als wij weer terug zijn. We drinken nog ergens een kop goede koffie en gaan dan richting de gate. Waar we ons amuseren met mensen kijken. Grappig om vliegtuigbestemmingen te raden aan de mensen die ervoor in de rij staan te wachten.

 

Waar mensen zich wel niet druk om kunnen maken

We vliegen met Singapore Airlines, één van de beste vliegtuigmaatschappijen ter wereld. De stoelen zijn inderdaad net iets ruimer en we hebben zelfs een menukaart waar we onze gerechten uit kunnen kiezen. Zoals al duidelijk werd met inchecken (aangezien Léon geen raamstoel kon krijgen), is het vliegtuig volgeladen.

Schuin voor ons zit een Nederlands gezin met twee kinderen van een jaar of tien. Recht voor ons zit een Australisch, ietwat ouder stel. Met zijn tweeën verspreid over drie stoelen. Dit blijken niet hun eigen stoelen te zijn en het Nederlandse gezin zou graag gebruik willen maken van deze stoelen, aangezien zij verspreid zitten over meerdere rijen. Dit loopt bijna uit op een ruzie. Het is dat de Nederlandse vrouw extreem kalm blijft. De Australische vrouw zegt direct dat het “none of your business” is. Dit is ons leven, daar moet jij je niet mee bemoeien, dat is asociaal. En “hoezo denk jij beter te zijn dan wij. Wij hebben evenveel recht op deze stoelen”. Dat was ook helemaal niet de essentie het hele issue, maar goed.

Wij kijken met open mond toe en verbazen ons over het feit dat iemand zich zó druk kan maken over iets. Hoewel de Nederlandse vrouw het probeert af te kappen en zegt dat het goed is zo, blijft de Australische vrouw doorvoeden. Erg irritant. Het is maar waar je je druk om maakt. Het vliegtuigeten is prima. Slapen komt er helaas vrijwel niet van. Dat is al geen luxe in het vliegtuig, maar al helemaal niet als het vol zit met huilende kinderen en mensen die constant aan je stoel voorbij lopen. Films kijken dan maar…

 

En nu nog de rest van de dag wakker blijven

Uiteindelijk landen we precies om de verwachte tijd (05:55u) op Singapore. Onze bagage is er ontzettend vlug en ook hebben we de metro snel gevonden. Voordat we het weten staan we dus eigenlijk al bij ons hostel. Dat is fijn! We kunnen helaas nog niet inchecken. We droppen onze spullen en gaan direct de stad in.

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.