Kuala Lumpur: twee dagen zijn genoeg

Posted Dagboek Maleisië

Maleisische lekkernijen bij de haven

Vandaag alweer vroeg op: om 6:15u lopen we bij ons guesthouse weg om op tijd bij de ferry te zijn. De ferry vanaf Tioman is gelukkig een stuk rustiger dan op de heenweg! Rond 9u komen we aan in Mersing, waar we vervolgens een uur op de bus richting Kuala Lumpur moeten wachten.

Alweer merken we dat de mensen hier ontzettend gastvrij zijn. Tijdens het wachten bestellen we thee bij een tentje, de man vraagt waar we vandaan komen en hoe we het hier vinden. Zo lieve mensen zijn het. Dan krijgen we ook nog spontaan een bordje onder onze neus. Maleisische zoete lekkernijen, we mogen er één uitkiezen. Léon pakt een spicy donut en ik pak op aanraden een soort kokosrolletje gevuld met kokosjam: zó onwijs lekker!

Als ik dan ook nog bij Léon mijn hand op moet houden voor RM0,40 om naar de WC te kunnen, staat hij ook al bijna met zijn portemonnee klaar om het aan mij te geven (terwijl we net voor slechts RM2 twee thee bij hem hebben besteld).

 

Wat een heerlijk hotel met, jawel: een warme douche!

We worden met de bus afgezet op een heel groot busstation (TBS). Het lijkt wel een vliegveld. Maar opnieuw wordt duidelijk hoe vriendelijk de mensen hier zijn. Ze zien ons zoeken en stappen direct op ons af: waar moeten we heen? Voor we het weten stappen we met metrokaart en al de metro in. Ons hotel is goed te bereiken en hebben we dan ook zo gevonden. En wat een luxe: een heerlijk bed en een warme regendouche! Het is een superhotel, helemaal voor het kleine bedrag dat wij ervoor betaald hebben.

Ik kijk zo uit naar mijn warme douche, dat dat één van de eerste dingen is die ik doe, zodra ik daar de tijd voor heb: wat is dat lekker! Omdat we redelijk gaar zijn van de lange reis, besluiten we bij een Indische tent om de hoek te eten, naast een tempel. Het restaurantje zit ram en ramvol met Indiërs en al snel blijkt waarom: men, wat is het eten hier goed!

 

Petronas Towers, KL tower, shopping malls en nog veel meer

De volgende dagen struinen we de stad door. We bezoeken de Petronas Towers, “beklimmen” de KL Tower, kijken onze ogen uit in de shopping malls, genieten van het eten en brengen een bezoek aan de Batu Caves.

Kuala Lumpur is mooi, maar zoals wij vaker met steden hebben, is het niet helemaal ons ding. Na twee dagen hebben we het wel gezien. Gelukkig is het dan alweer tijd om de bus naar George Town te pakken. Wel kunnen we ons voorstellen dat mensen zich hier goed kunnen vermaken. Als dit het begin- of eindpunt van je trip is, kan je hier op een leuke manier je koffer goed vullen.

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.