Léon zijn eerste verjaardag in korte broek

Posted Dagboek Nieuw-Zeeland

Léon is op 3 december jarig. Normaliter vieren we dat dus in de regen, kou en soms sneeuw. Maar na 34 jaar is dat eens anders: Léon zijn 35e verjaardag vieren we in korte broek!

 

Vervroegd verjaardagscadeau

Léon werkt regelmatig een dagdienst. Dit betekent dat hij om 8:00u of 8:30u moet beginnen, tot ergens in de middag werkt en ’s avonds vrij is. Zo ook zondag 2 december. Deze luxe heb ik helaas niet. Ik begon die zondag om 14:00u en rond 15:30u stond er ineens een grijzende Léon bij mij op het werk binnen. “Ik heb een vervroegd verjaardagscadeau gehad!”.

 

Rondje vliegen

Bij Poppies (het restaurant waar Léon werkt) komt een vaste gast die zijn eigen vliegtuigje heeft. Zo’n tweepersoons propellervliegtuigje. Als excuus om te kunnen vliegen, neemt hij regelmatig één van de meiden van de bediening mee. Zo is Esther een aantal weken geleden ook mee geweest. Esther wist dat Léon dit ook heel gaaf zou vinden en heeft deze gast verteld dat Léon op 3 december jarig was. Zodoende kwam James op 2 december Poppies binnengelopen om Léon op te halen. Dat hoefde je Léon natuurlijk geen twee keer te vertellen.

 

Modelvliegtuigje

Léon kreeg eerst natuurlijk de nodige veiligheidsinstructies te horen. Better be save than sorry, laten we maar zeggen. Daarna vertelt James hem dat hij het vliegtuig zelf in elkaar heeft gezet. “Het is eigenlijk net als die kleine modelvliegtuigjes die je in elkaar kunt zetten, alleen dan in het groot. Durf je nu nog mee?” En of Léon nog meedurfde, die vond het alleen maar mooier.

Zodoende maakten ze een rondje van een klein uurtje over de verschillende meren in de buurt en natuurlijk Twizel. Een beter verjaardagscadeau kon je Léon niet geven.

 

Zijn echte verjaardag: boterkoek, appeltaart en off road rijden

Léon had beloofd om zijn werk te trakteren op echte Hollandse boterkoek. Daarnaast had ik gezegd dat ik een appeltaart zou maken voor zijn verjaardag. Zodoende brachten we de ochtend van Léon zijn verjaardag door in de keuken. Daarna brachten we de boterkoek langs bij Poppies en dronken we een kopje koffie.

Vervolgens gingen we op pad. We reden naar Omarama (een dorpje ten zuiden van Twizel), waar we een off road track op reden. Het is natuurlijk niet voor niets dat we een 4WD hebben gekocht. We reden deze middag door prachtige landschappen en het mooiste: we kwamen helemaal niemand tegen. Heerlijk.

 

Zelf je eigen pizza beleggen, dat blijft een feestje

Eén van de dingen die we hier relatief duur vinden, zijn pizza’s. Er zijn zeker restaurants die ze verkopen, maar voor wat je krijgt is het gewoon niet heel veel. En een New York Pizza of Domino’s kennen ze hier in Twizel natuurlijk niet. Gelukkig is Neil goed in het maken van pizzadeeg. Bij wijze van verjaardagsmaal konden we dus drie december allemaal onze eigen pizza beleggen en sloten we natuurlijk af met een lekker stukje appeltaart.

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.