Preparings

Posted Dagboek Maleisië

Hoewel we maandenlang naar het moment hebben uitgekeken, is het toch wel weer even “stressen” in de weken voor vertrek… Te veel zaken die we hebben uitgesteld tot het laatste moment, veel mensen die we nog even willen zien en natuurlijk nadenken over welke spullen we meenemen.

 

Pakketjes versturen en spullen pakken

Léon was afgelopen weekend met mijn vader naar de Formule 1 in Spa. Een gelegenheid die ik mooi heb gegrepen om het hele huis onder stapeltjes kleren, schoenen en andere spullen te leggen. Wat neem ik mee naar Maleisië, wat stuur ik op naar Nieuw-Zeeland en wat kan voor lange tijd de kast in?

Ik heb besloten om één pakket naar Nieuw-Zeeland op te sturen. Alles is te koop. Ook in ons gehucht Twizel (of in ieder geval in de omgeving daarvan). Daarnaast kan ik natuurlijk altijd nog vragen aan mijn ouders om een pakketje te maken, mocht ik spullen écht missen. En, last but not least, mijn ouders komen in januari/februari naar Nieuw-Zeeland!

 

Uit eten en veel leuke dingen doen

Ik noemde net al dat Léon naar de Formule 1 was en zo hebben we de laatste tijd gelukkig nog veel meer leuke dingen gedaan. We zijn uit eten geweest bij Léon zijn oude werk, uit eten geweest met mijn ouders en zusje, Léon is een dagje naar Amsterdam geweest naar vrienden en ga zo maar door. Ook hebben we een mooi “afscheidsfeestje” gevierd. Meer een excuus om gewoon nog een borrel met onze vrienden te kunnen doen natuurlijk. Helaas was het weer de laatste weken niet zo prachtig meer als voorheen, waardoor we iets minder van het strand hebben kunnen genieten als we gehoopt hebben.

Over het strand gesproken… Daarvan denken we wel echt dat we het gaan missen. Wijk aan Zee is toch wel ons tweede huis. Mede door het strandhuisje dat mijn ouders daar hebben natuurlijk. En hoewel we straks een jaar lang in een prachtige omgeving wonen, zal niets het strand en de luxe van een strandhuisje kunnen vervangen.

 

Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is slechts één jaar geldig. Dat wordt lastig, aangezien wij eerst een jaar in Nieuw-Zeeland verblijven en daarna van plan zijn om met een campertje door Australië te trekken. Daarom gaat Léon op onderzoek uit en komt erachter dat in deze landen een officiële vertaling van het rijbewijs ook geldig is. Deze bestellen we dus online en kregen we online thuisgestuurd. Eén nadeel: we moesten zelf nog even een apostille regelen bij de rechtbank. Vlak voor ons vertrek maken we dus nog een ritje naar Alkmaar om daar voor het eerst (Léon dan) een rechtbank binnen te stappen.

 

Het huis leeghalen… voelt als verhuizen

Alles inpakken in dozen, alles schoonmaken en alles van emotionele waarde weghalen. De afgelopen weken hebben we al veel opgeruimd en weggedaan, maar nu pakken we ook de laatste keukenspullen in.

Het huis voelde soms de laatste weken al als ons huis niet meer. Spullen van veel waarde zijn weg en hebben we ingeruild voor oude kaarsjes, beeldjes en andere dingen waar we allang op uitgekeken waren. Gelukkig kunnen we de berging blijven gebruiken en hebben we ruimte bij onze ouders om wat spullen te stallen. Met dit soort dingen kom je er altijd maar weer achter dat je veel te veel spullen hebt!

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.